sábado, 25 de septiembre de 2010

La bellesa de la nostra comarca present al certamen de Miss España


Hui es celebra la gal·la de Miss España a Toledo, l'escenari que s'ha habilitat a la plaça de l'Ajuntament de la localitat acollirà a 52 joves que representant a diverses províncies del país competiran per endur-se el títol de bellesa amb més renom a nivell nacional. Tot açò no seria notícia en aquest portal si no fos perquè la representant de València pertany a la nostra comarca.

Sara Otero va nàixer a Benigànim un 25 de gener de 1991. Després de cursar primer d'E.S.O, junt amb la seua família es va traslladar a València encara que a dia de hui continua mantenint les seues amistats al poble. Ella és exemple de que bellesa i intel·ligència poden anar unides, estudia a la Universitat Politècnica de València Enginyeria Industrial en l'especialitat de mecànica.

Des del passat dissabte es troba a Toledo preparant tot el que vorem aquesta nit a través d'Antena 3 Televisió. Durant aquesta setmana ha rebut classes d'estilisme i passarel·la, ha assajat les coreografies però també li ha donat temps per fer alguna visita cultural.

L'única manera de posar-se en contacte amb ella és mitjançant el telèfon i en un horari restringit, ja que hui és un dia en el que no hi ha descans. Entrevistes amb el jurat, perruqueria, últims retocs, tot ha d'estar a punt per a aquesta nit.

Despenja el telèfon, sona una veu femenina que no pot amagar eixe accent "beniganí" que delata els seus orígens. Amb un to calmat, pròxim, que dóna la sensació de que estàs parlant amb una amiga teua, Sara respon a les preguntes que se li fan amb una naturalitat digna del que representa, la més guapa de València.

Pregunta. Hui representes en bellesa la teua província, però, com has arribat fins a ací?

Resposta. Em vaig presentar a SuperModelo (programa de models de Cuatro) en 2007 sense dir res a ningú, vaig arribar fins la final de Madrid. Després també ho vaig fer en càstings del centre comercial MN4, el delegat de Miss València em va vore i em va oferir presentar-me com a candidata per a representar a la província. En 2008 vaig ser segona dama d'honor de Miss València representant a la discoteca Banana's.
Ja en 2009, se'm va tornar a oferir la candidatura i després de varies gal·les vaig guanyar. El passat Març era proclamada com a candidata a Miss València en el certamen nacional en la discoteca Pachà de València.

P. Tu estudies i ara eres model també, quin camí professional t'agradaria fer?

R. Des d'un principi he tingut clar que anava a estudiar una carrera universitària, que volia formar-me. No tenia res clar, m'agradava l'arquitectura i l'econonomia, per això vaig elegir l'enginyeria industrial, recull les dues rames.
La meua carrera com a model és per a desconnectar de la vida quotidiana, és com un hobbie, encara que si sorgeix alguna cosa en aquest aspecte no descar-te fer-la. Últimament he estat presentant les gal·les de la nova elecció de Miss València i la veritat és que el periodisme també m'agrada, potser en un futur em matricule en esta especialitat.

P. Esta nit, és "la gran nit", com et trobes?

R. Estic tranquil·la, supose que després estaré més nerviosa. Ara estic esperant a que em facen l'entrevista personal els membres del jurat. És un dels moments més decisius de l'elecció final. Estàs tu i el jurat, ningú més i has de contestar a allò que et diguen, ells d'aquesta manera veuen com parles, com actues...el teu saber estar. Però jo ho considere un dels meus punts forts.

P. Què és el que vorem aquesta nit?

R. Desfilarem les 52 candidates en bikini i a partir d'aquest moment es farà un "Top 15" amb les millors, les quals desfilaran amb el seu "trage de nit". Abans totes portaven el mateix vestit. D'aquesta segona desfilada es farà una segona selecció amb 6 candidates a les quals se'ls farà una pregunta que es decidirà a "bolleta" dintre d'una urna, com al certamen de Miss Universo. Les preguntes que poden eixir són de caràcter personal com "Quines qualitats destacaries de tu mateixa?" o "Quins són els teus defectes?".

P. Has comptat amb algun dissenyador valencià per a aquesta nit?

R. Si, els vestits me'ls ha cedit la dissenyadora valenciana Amparo Jordà. És una de les persones que millor m'ha tractat durant el meu regnat. Me'ls ha ajustat a la meua talla i són molt femenins.

P. Com és la relació amb les altres candidates?

R. La relació és bona, està clar que en unes tens més contacte que en altres perquè som moltes. Ara és un poc més difícil, perquè es nota la tensió, estem totes més sensibles.

P. Com és viure des de dins un certamen tan polèmic?

R. Jo he de dir que tots eixos rumors que s'han dit són mentida. Ens tracten genial, tant els professors com els altres membres de l'organització, el menjar és exquisit, tots els dies hi ha buffet lliure i cadascuna agafa el que vol, hi han uns pastissos... A més, no he sentit ninguna proposició rara ni res de res. Això era una de les coses que més em preocupava però he descobert que és un certamen molt ben organitzat.

P. Tens alguna "quiniela" per a aquesta nit?

R. No vaig a dir noms, si que hi ha alguna xica que pot guanyar encara que això mai es sap ja que et pot sorprendre perquè pot ser molt bona desfilant i després en l'entrevista no saber parlar, o al contrari. Sols demane que el resultat em semble just.


Sara Otero esta nit serà el reflexe de la bellesa valenciana, des de Valldalbaidahoy.es li desitgem molta sort, el nostre vot el té guanyat.
Image